Hot Chocolate massage

Hot Chocolate massage is een behandeling waarbij zacht gemasseerd wordt met warme, vloeibare cacao-olie.

De massage geeft dan ook een gevoel van diepe rust en totale ontspanning, en schenkt huid en zintuigen een bijzonder wellnessgevoel.
Tevens wordt de huid rijkelijk gevoed en verzacht door de gebruikte cacao-olie, en heeft de behandeling zelfs een antiverouderende werking. De oppeppende eigenschappen van chocolade zorgen er verder voor dat je na de massage op wolkjes loopt!

Het unieke van deze Hot Chocolate massage is gebaseerd op de veelzijdige en weldadige eigenschappen van chocolade.
Chocolade heeft een anti-depressieve werking, maakt je goedgezind, en geeft een psychische stimulans.
Serotonine is hier één van. Deze stof is reeds in enige mate aanwezig in onze hersenen en heeft een invloed op ons humeur.

Andere gekende stoffen in chocolade zijn o.a. cafeïne en theobromine. Deze laatste stof bevordert de spierwerking en stimuleert de eetlust, en wordt eveneens een stimulerend effect op het hart en centrale zenuwstelsel toegeschreven. Cafeïne is gekend om haar bestrijding van vermoeidheid, maar ook voor de stimulering van intellectuele activiteiten en het verscherpen van de aandacht.

Naast een gevoel van welzijn die de stoffen in chocolade geven, wordt de huid ook nog getrakteerd op een andere weldoende eigenschap van chocolade: cacao-polyphenol. Cacao-polyphenol is een actieve conserveringsstof die de taak heeft gevaarlijke vrije radicalen, verantwoordelijk voor de afbraak en het verouderingsproces van de huidcellen te vangen en te neutraliseren.